Startul a fost dat de persoane cu simțul afacerii și sentimente patriotice din Ekaterinburg (în partea estică a Munților Urali), unde au apărut pentru prima oară tricouri cu imaginea șefului statului rus sub diferite aspecte. Ulterior, în magazine și-a făcut apariția un sortiment de ciocolată, pe ambalajul căreia Putin apare plângând, într-o încercare de umanizare a liderului rus, văzut de occidentali drept un 'conducător cu o mână de fier', lipsit de sentimente.

Respectând aceeași tendință, a apărut o ciocolată cu imaginea lui Putin mângâind un cățel și cea în care liderul rus hrănește cu biberonul un vițel, scrie Agerpres in pagina electronca.

La Ekaterinburg este ceva firesc să vezi pe stradă copii îmbrăcați în tricouri cu inscripția 'Vreau să fiu ca Putin' sau 'Unchiul Vova este bun'. Tinere rusoaice care își fac manichiura, lipindu-și imaginea lui Putin pe unghii, pot fi întâlnite nu doar în acest oraș din Urali, ci în multe alte regiuni.

Cu câteva săptămâni în urmă, Dmitri Peskov, secretarul de presă al lui Vladimir Putin, a declarat că președintelui rus nu-i place ca numele său să fie folosit în scopuri comerciale.

Imediat după această declarație, a fost suspendată comercializarea unui tip de telefoane mobile aurite, cu imaginea liderului rus, care se vindeau la prețul de 170.000 de ruble (aproximativ 3.637 dolari) bucata.