Cognitive Security este o companie axata pe cercetare de ultima ora in domeniul securitatii retelei si utilizarea unor tehnici de inteligenta artificiala pentru detectarea amenintarilor cibernetice.

Solutiile Cognitive Security integreaza o serie de tehnologii software sofisticate pentru indentificarea si analiza amenintarilor cheie la adresa securitatii IT, pe baza unor analize comportamentale avansate, in timp real, al datelor.

Tehnologiile utilizate de Cognitive Security identifica si detecteaza anomaliile de securitate. Aceste date, combinate apoi cu datele din retea, permit Cisco sa adreseze cerintele specifice de securitate ale clientilor.

Cognitive Security are o colaborare de lunga durata cu Universitatea Tehnica Ceha (UTC), beneficiind de contributia stiintifica a UTC in domeniul securizarii retelelor, printr-un program comun de cercetare. Cisco si Cognitive Security au in vedere extinderea a acestui parteneriat.

Angajatii Cognitive Security se vor alatura diviziei Cisco „Security Technology Group”, sub conducerea lui Chris Young, Senior Vice President.  Finalizarea achizitiei Cognitive Security este estimata pentru trimestrul al treilea al anului fiscal 2013 al Cisco (mai – iulie 2013), fiind obiectul finalizarii unor detalii contractual obisnuite .