Cele 4,6 mii de miliarde de dolari rezultă dintr-un management eficient al resurselor, creșterea productivității angajaților, generarea de noi venituri (fără a crește taxele) și creșterea beneficiilor pentru cetățeni. ​
 
IoE înseamnă conectarea oamenilor, proceselor, datelor și lucrurilor și valoarea adaugată rezultată din faptul că orice se poate conecta la reţea. Tranziția către Internet of Things, mobilitatea crescută, emergența cloud computing-ului și importanța în creștere a big data, sunt elemente care dezvoltă IoE.
 
Orașul Barcelona utilizează în prezent soluții IoE pentru a oferi servicii noi și experiențe îmbunătățite. Orașul spaniol este unul dintre primele din Europa care au dezvoltat Servicii Virtuale pentru cetățeni și care folosește tehnologii video și de colaborare pentru a le permite oamenilor să interacționeze virtual, de la distanță, cu primăria. Totodată, una din cele mai conectate și inteligente comunități din lume a implementat soluții IoE în managementul apei, parcări inteligente, managementul deșeurilor, transport public, ceea ce ajută orașul să economisească bani și să îmbunătățească serviciile oferite cetățenilor.

La nivel de municipalități, IoE poate genera o valoare de 1,9 mii de miliarde de dolari în următorii 10 ani, potrivit raportului Cisco. Orașele pot beneficia prin implementarea de “killer apps”:

Spre exemplu:
  • Clădirile inteligente ar putea genera 100 de miliarde de dolari prin reducerea costurilor operaționale aferente consumului energetic, prin integrarea de sisteme de încălzire, ventilație și aer condiționat.
  • Monitorizarea consumului de gaz ar putea genera 69 de miliarde de dolari prin reducerea costurilor de contorizare și creșterea acurateții citirilor pentrucetățeni și furnizorii de utilități.
  • Parcările inteligente ar putea genera 41 de miliarde de dolari prin asigurarea vizibilității în timp real asupra disponibilității locurilor de parcare din oraș. Cetățenii pot găsi și rezerva cel mai apropiat loc de parcare disponibil, agenții de circulație pot identifica mai ușor neregularitățile, iar municipalitatea poate introduce un sistem de taxare bazat pe cerere.
  • Managementul apei ar putea genera 39 de miliarde de dolari prin conectarea contorului de apă din locuință la o rețea IP pentru a furniza informații asupra utilizării.
  • Sistemul de taxare din trafic ar putea genera noi venituri de 18 miliarde de dolari prin implementarea unui sistem automat în zonele aglomerate din oraș, lucru care ar îmbunătăți condițiile de trafic concomitent cu creșterea veniturilor.

 

 

Cu un număr de 350 de milioane de angajați în sectorul public la nivel global, aplicațiile IoE care îmbunătățesc productivitatea acestora în agenții de stat, locale și non-apărare ar genera o valoare considerabilă. De exemplu, soluțiile de lucru de la distanță ar putea crea o valoare de 125 de miliarde de dolari prin reducerea costurilor aferente chiriilor, de printare și a altor costuri. Totodată, astfel de soluții  îmbunătățesc retenția și productivitatea angajaților și le furnizează oportunități noi de angajare. 

“Liderii din sectorul public se află sub o presiune fantastică pentru a răspunde așteptărilor în creștere ale cetățenilor cu resurse din ce în ce mai reduse. Soluțiile IoE pot schimba situația. Liderii din sectorul public ar trebui să acționeze acum prin a identifica oportunități de a implementa IoE în agențiile lor și să înceapă să își imagineze ceea ce se poate realiza într-o lume a Internetului Tuturor Lucrurilor”, a mai declarat Michael Ganser.

Studiul “Internet of Everything: O oportunitate de 4,6 mii de miliarde de dolari pentru sectorul public” se adaugă unui alt studiu realizat de Cisco în februarie 2013. Potrivit acestuia, companiile private care adoptă soluții IoE vor avea profituri de 14,4 mii de miliarde de dolari în următorii 10 ani. Valoarea cumulată generată de IoE va fi de 19 mii de miliarde de dolari în cele două sectoare în următorii 10 ani.

Raportul complet  “Internet of Everything: O oportunitate de 4,6 mii de miliarde de dolari pentru sectorul public”, cele mai frecvente întrebări asupra studiului  și Top 10 insight-uri pot fi descărcate accesând http://www.internetofeverything.com.