Pe măsură ce tehnologia de colaborare devine tot mai importantă pentru companii, departamentul de IT are nevoie de o abordare nouă pentru a gestiona numărul și varietatea tot mai mare de scenarii. Cisco® Prime Collaboration oferă departamentului IT o consolă nouă, unificată de management prin intermendiul căreia poate fi administrată marea majoritate a produselor de colaborare Cisco furnizând o soluție de management general și de asigurare a nivelului serviciului. În plus, pe măsură ce conceptul BYOD (Bring Your Own Device) devine tot mai răspândit în mediul de lucru, Prime Collaboration oferă departamentului IT posibilitatea de a permite utilizatorilor să își adauge singuri în sistem dispozitivele – telefoane, tablete. Angajații se conectează astfel mai rapid și eficient.

Cisco și-a anunțat în cadrul evenimentului anual Cisco Collaboration Summit noua strategie în domeniul colaborării, ce se bazează pe furnizarea de soluții adaptate spațiului de lucru modern, care le permit angajaților să lucreze de oriunde, în mod inteligent și eficient. Totodată, Cisco a anunțat noi soluții de lucru colaborativ ce facilitează conectarea, comunicarea și colaborarea în echipă pentru un nivel superior de responsivitate a angajaților și rapiditate în luarea deciziilor. Noile soluții sunt adaptate stilului și spațiului de lucru moderne, integrând instrumentele de lucru de la birou cu cele de acasă, pentru mobilitate și eficiență sporită a angajaților.

Cisco Expressway 
Pentru ca organizațiile să beneficieze de canale de comunicare sigure, Cisco anunță Cisco Expressway®, un gateway avansat ce oferă securitate fără a mai fi nevoie de înregistrarea dispozitivelor, a conturilor și de parole. Astfel, utilizatorii vor avea acces la toate aplicațiile business, pentru o comunicare rapidă și eficientă, indiferent de locație. Componentă cheie a arhitecturii Cisco Collaboration Edge, Cisco Expressway este optimizată pentru colaborarea în timp real și securizează comunicarea prin voce, IM și video realizată prin intermediul terminalelor Jabber și TelePresence. Acestea sunt securizate cu tehnologia Transport Layer Security, aceeași tehnologie folosită în cazul tranzacțiilor e-commerce. 

Jabber Guest simplifică lucrul colaborativ indiferent de locație 
Cisco lansează, de asemenea, Jabber Guest, o soluție ce utilizează funcțiile de securitate ale Expressway pentru a permite acces de tip “guest” oricărei persoane din afara organizației (ex.: partener de afaceri, consultant sau consumator ce are nevoie de asistență), astfel încât să poată comunica cu angajații din interiorul organizației prin soluții de voce și video HD. Angajații pot, de asemenea, să partajeze date cu persoane din afara organizației doar printr-o atingere sau un click. Cu această soluție, vizitatorii nu trebuie decât să dea click pe un link furnizat prin IM sau pe site-ul companiei și în câteva secunde pot iniția o conversație video. Dacă vorbim despre un client, acesta poate utiliza smartphone-ul sau tableta pentru a semnala serviciului de asistență o problemă și pentru a obține feedback instantaneu.

Odată implementate capabilitățile de voce, video și sharing de date în timp real, Jabber Guest poate îmbunătăți nivelul vânzărilor, timpul de rezolvare a problemelor și poate crește satisfacția clienților. Jabber Guest este compatibil cu viitorul standard WebRTC și poate fi integrat cu Cisco® Contact Center Enterprise – soluția de routare a apelului către cel mai potrivit agent pentru o soluționare rapidă. Pentru o demonstrație, accesați link-ul.

Terminale special create pentru simplificarea și scalarea activităților
Cisco relansează portofoliul de soluții colaborative cu un design și capabilități regândite pentru o experiență îmbunătățită de utilizare. Aflat la a doua generație și conceput pentru utilizarea în birou sau în echipă, terminalul Cisco TelePresence MX300 beneficiază de un design modern și elegant, ce combină funcționalitatea, aspectul plăcut și ușurința în utilizare.

Terminalul poate fi configurat în numai 15 minute și include o nouă opțiune ”dual display” ce permite utilizatorilor să conecteze un al doilea ecran sau monitor pentru capabilități de partajare sporite.  De asemenea, se pot conecta patru astfel de dispozitive simultan fără a mai fi nevoie de o unitate de control multiterminal (MCU), ușurând astfel realizarea de conferințe. MX300 este compatibil cu standardul H.264 SVC pentru inteorperabilitate cu sistemele altor producători și va fi disponibil începând cu luna decembrie.

Compania anunță, de asemenea, seria Cisco IP Phone 7800. Adresate companiilor medii, aceste telefoane au un design ergonomic, permit o navigare intuitivă și suportă semnal audio de bandă largă pe toate canalele. Dispozitivele sunt încadrate în clasa PoE 1, ceea ce însemnă că sunt economice din punct de vedere energetic și extrem de inteligente, cu opțiune de dezactivare în afara orelor de lucru, ceea ce contribuie la reducerea costurilor cu până la 60%. Telefoanele sunt deja disponibile pe piață. 


  
Interconectarea dispozitivelor mobile cu cele fixe pentru sporirea eficienței
Cisco anunță noi capabilități menite să elimine bariera dintre dispozitivele mobile personale și cele specifice lucrului colaborativ. Intelligent Proximity permite astfel asocierea dispozitivelor mobile personale cu cele fixe din spațiul de lucru. Cisco DX650 este primul telefon smart pentru birou bazat pe Android ce beneficiază de soluția Intelligent Proximity, care permite sincronizarea wireless a telefonului fix cu dispozitivele mobile Apple sau Android. Astfel, utilizatorii pot importa ușor contacte sau istoricul apelurilor de pe telefoanele mobile pe DX650 sau pot chiar transfera un apel în derulare de pe telefonul mobil pe DX650 (beneficiind de calitatea superioară a telefoanelor de birou) și invers.