În aprilie 2012, Cisco a făcut publică investiția de 100 de milioane de dolari în Insieme și a acceptat să suplimenteze suma oferită inițial cu 35 de milioane de dolari în noiembrie 2012, în funcție de îndeplinirea anumitor condiții.

Odată cu încheierea tranzacției, Insieme va fi deținută integral de Cisco. Valoarea maximă a tranzacției este de 863 de milioane de dolari, estimare bazată pe veniturile din vânzările de produse Insieme.

Cisco a lansat totodată  Application Centric Infrastructure (ACI), prima soluție pentru centre de date și cloud dezvoltată împreună cu Insieme Networks, și care asigură companiilor posibilitatea de a se adapta rapid în noua economie, ”economia aplicațiilor”. Potrivit unui studiu realizat de Enterprise Strategy Group, 83% dintre profesioniștii din domeniul IT declară că lucrează cu mai mult de 150 de aplicații, însă complexitatea mediilor IT determină încetinirea rulării acestora.

Același studiu arată că, 63% dintre specialiștii IT indică faptul că implementarea de noi aplicații durează cel puțin o lună, iar upgradarea lor de asemenea. În acest context, Cisco a lansat ACI, prima soluție care va oferi vizibilitate completă și management integrat pentru resursele IT conectate la rețelele fizice și virtuale, ținând cont de cerințele aplicațiilor, la nivel de centre de date și cloud.