Profitul Cisco a urcat cu 18% în perioada mai-iulie, al patrulea trimestru fiscal, la 2,27 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au avansat cu 6%, la 12,4 miliarde de dolari. Compania estimează că va înregistra costuri suplimentare de până la 550 milioane de dolari în urma concedierilor. Cisco are 75.000 de angajaţi.Directorul general al Cisco, John Chambers, a declarat că disponibilizările sunt determinate de ritmul dezamăgitor al revenirii economice, resimţit diferit de diversele operaţiuni ale companiei.

În timp ce comenzile de pe continentele americane au crescut cu 5% în trimestrul încheiat la 27 iulie, contractele câştigate în Asia au scăzut cu 3%, cu un declin de 6% în China, a precizat Chambers.Acţiunile Cisco au scăzut cu 9,5% în prelungirea şedinţei oficiale de tranzacţionare pe bursa de la New York.

Industria echipamentelor de reţea resimte de multe ori trendurile din economie mai devreme decât alte sectoare din IT&C. Astfel, rezultatele şi comentariile Cisco despre situaţia economică sunt considerate un indicator timpuriu al direcţiei industriei IT. Cisco a mai derulat o campanie de disponibilizări în urma crizei financiare şi economice. În 2011, compania a început un plan de concedieri vizânt 6.500 de angajaţi, sau 9% din forţa de muncă la acel moment, aminteste Mediafax.