Grupul bancar Citigroup a anunțat, în cursul zilei de astăzi, printr-un înalt reprezentant al său, că va face reduceri semnificative de posturi. Astfel, reducerea forței de muncă ce activează în grupul bancar va însuma până la 11.000 de posturi, în întreaga lume, în contextul unei  reorganizări cuprinzătoare.

Planul de restructurare va conduce la eliminarea a aproximativ 1.900 de locuri de muncă la divizia de servicii destinate clienţilor instituţionali.

Alte 6.200 de job-uri vor dispărea din operaţiunile globale de consumer banking ale Citi, iar departamentul de operaţiuni şi tehnologie va pierde 2.600 de posturi.

Strategia Citigroup presupune focusarea pe operaţiunile din cele 150 de oraşe care au cel mai ridicat potenţial de creştere în zona de consumer banking, astfel că banca va optimiza reţeaua de sucursale şi va efectua concentrarea operaţiunilor în zone metropolitane importante. Astfel, grupul va închide 14 sucursale în Brazilia, 7 în Hong Kong, 4 în Ungaria, 15 în Coreea de Sud şi 44 în Statele Unite.

Noua măsură luată de Citigroup îi va permite companiei economisirea a 1,1 miliarde dolari pe an, începând cu 2014.