"Este un plan care face obiectul analizei noastre. A venit timpul sa ridicam aceasta problema", a declarat directorul general al marcii, Linda Jackson.

De aroape 15 ani, Citroen a atribuit modelelor sale litera C urmata de un numar (C-Zero la C-5). Fenomentul superfragmentarii pietei auto a complicat insa acest sistem prin adaugarea altor nume, precum Picasso, Cactus sau Elysee. Un chin pentru cumparator sa se descurce.

"Citroen trebuie intruchipeze un desing diferentiat, confort si tehnologie utila", a amintit Linda Jackson. Mai mult, planul de redresare, lansat in urma cu un an de Carlos Tavares, impune o regandire completa a gamei.

Citroen va reduce numarul modelelor sale pana in 2022 (de la 14 la 7), revizuirea fiind valabila si pentru segmentele istorice. Spre exemplu, este posibil sa nu fie inlocuit C5, tinand cont de caderea pietei berlinelor familiale in Europa. Soarta pe care ar putea-o impartasi inclusiv C4, model lasat fara succeso in versiunea lui de berlina compacta, o silueta aflata, la randul ei, in declin.