Conceput sa fie dotat cu o tehnologie hibrid reincarcabila, acest vehicul, numit DS Wild Rubis, prefigureaza viitorul 4x4 de serie. Cunoscuta pana acum sub numele de cod „DCH 13”, noul model-concept prezinta un autoturism lung de 4,70 metri, lat de 1,95 si inalt de 1,59 metri. Versiunea de serie va fi, totusi, de dimensiuni ceva mai reduse.

PSA a creat cu grupul chinez Changan o intreprindere mixta specifica, botezata CAPSA si dedicata liniei DS. Pre-productia DS5, primul vehicul al gamei si care va fi construit in China, a dubutat recent la Shanzhen. CAPSA va dispune, de asemenea, de o uzina nou si o de alta mai veche, situata pe aceeasi plaforma industriala si care, acum, este in plina renovare.

Ambele unitati vor avea o capacitate cumulata de 200.000 de unitati pe an. Dupa DS5 vor fi fabricate anul viitor un inedit DS4 compact cu patru portiere si un portbagaj separat, apoi un SUV, care va primi numele de DS X.

In sfarsit, gama va fi incununata, ulterior, de o limuzina de inalta clasa. SUV si limuzina vor fi comercializate inclusiv in Europa occidentala. Deocamdata nu se stie daca aceste ultime doua vehicule vor fi importate din China sau vor fi produse pe Batranul continent, inclusiv in Frnta.