Clinica Hope a inaugurat în 2016 Programul 'Navigând între poli', destinat persoanelor cu tulburare bipolară şi Programul 'Găseşte-ţi echilibrul!', care se adresează celor care manifestă tulburări de personalitate borderline. În 2017 au fost extinse serviciile medicale prin lansarea programului de psihoterapie INSPIR-A, destinat adolescenţilor cu probleme emoţionale grave, precum şi a Programului CONEXIUNI, destinat trainingului abilităţilor sociale în schizofrenie.

Referindu-se la programul de psihoterapie INSPIR-A, Gabriella Bondoc a explicat că o parte din adolescenţi pot avea tulburări emoţionale semnificative, care pot merge până la tentative de suicid şi autovătămare, cei între 16-18 ani având cel mai mare risc de acest fel, fiind necesară o intervenţie psihologică rapidă şi eficientă. Cu cât un adolescent are mai multe probleme de comportament (violenţă, consum de alcool, droguri etc.), cu atât creşte riscul pentru tentativele de suicid.

Scopul programului este reducerea comportamentului suicidar şi autovătămător, scăderea vulnerabilităţii emoţionale şi reactivităţii, dezvoltarea abilităţilor de reglare emoţională şi a relaţiilor cu persoanelor apropiate, scrie agerpres.