Potrivit Gărzii Financiare, la cele şase localuri sancţionate cu suspendarea activităţii comerciale pentru trei luni au fost constatate abateri precum încălcarea obligativităţii utilizării caselor de marcat electronice fiscale sau a normelor legale privind evidenţa operativă a mărfurilor aflate la vânzare.

Garda Financiară precizează că în nopţile de vineri şi sâmbătă, 26 şi 27 ianuarie, comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Financiare, împreună cu inspectori din cadrul Unităţii de Inspecţie Fiscală (ANAF), au verificat 16 localuri din Bucureşti, respectiv trei cluburi de noapte din Centrul Istoric şi 13 restaurante din cartierul Drumul Taberei).

În urma controalelor, au fost dispuse şi 38 de sancţiuni contravenţionale cu amendă şi confiscarea numerarului neînregistrat în cuantum total de 84.600 lei.

În aceeaşi perioadă, echipe de comisari din cadrul secţiilor Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timiş ale Gărzii Financiare, au verificat activitatea a 22 cluburi de noapte din aria de competenţă, au aplicat amenzi totale în valoare de 64.900 lei şi au confiscat numerar în cuantum total de 17.165 lei încasat fără emiterea bonului fiscal.

De asemenea, comisarii au dispus suspendarea pentru trei luni a activităţii comerciale a şase dintre localurile verificate.