Rezultatele au fost posibile în urma majorării câştigurilor obţinute din difuzarea meciurilor, care au ajuns la 1,9 miliarde de lire sterline, reprezentând mai mult de jumătate din câştigurile totale ale principalelor cluburi de fotbal.

Noul acord privind difuzarea meciurilor încheiat în 2016 va duce în continuarea la majorarea veniturilor în Premier League, apreciază analiştii de la Deloitte, scrie agerpres.

Pentru al treilea sezon consecutiv, profiturile operaţionale combinate ale cluburilor din prima ligă engleză de fotbal au depăşit 500 de milioane de lire sterline, în timp ce salariile au urcat cu 12%, la 2,3 miliarde de lire sterline.

"Chiar şi în ultimul an în care erau în vigoare vechile reglementări privind difuzarea meciurilor, veniturile în Premier League au continuat să urce la un nivel record", a afirmat Dan Jones, partener în cadrul Deloitte. El a precizat ca, în sezonul 2015 - 2016, UEFA a majorat plăţile către respectivele cluburi cu 100 de milioane de lire sterline.

Pe de alta parte, aceste echipe au cheltuit în sezonul 2015 - 2016 o sumă record pe transferuri - 1,3 miliarde de lire sterline - cu peste 20% mai mult decât în sezonul precedent.  Analiştii Deloitte se aşteaptă ca veniturile cluburilor din Premier League să depăşească 4,5 miliarde de lire sterline în sezonul 2017 - 2018.