Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să amendeze cu 15.000 de lei televiziunea OTV, în timp ce postul Realitatea TV a fost somat public, pentru depăşirea duratelor legale de publicitate, în lunile septembrie şi octombrie, relateaza Mediafax.

CNA a monitorizat, în perioada 1 septembrie - 31 octombrie, duratele inserţiilor de publicitate, în intervalul orar 18.00 - 23.00, difuzate de televiziunile Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Național TV, OTV, Prima TV, PRO TV, Realitatea TV, România TV şi TVR 1.

CNA a constatat depăşiri mai mari ale duratelor legale de publicitate la OTV şi Realitatea TV.

Astfel, OTV a depăşit spaţiul legal de publicitate în luna septembrie, cu 9 minute şi 46 de secunde, şi în luna octombrie, cu 2 minute şi 39 de secunde.

Pe de altă parte, Realitatea TV a depăşit spaţiul legal de publicitate în luna septembrie, cu 1 minut şi 27 de secunde, iar în luna octombrie, cu 1 minut şi 6 secunde.

Potrivit art. 35, alin. 1 din Legea audiovizualului, "(1) Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice, durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date".

Pe de altă parte, Antena 1, Kanal D, Prima TV, B1 TV, Antena 3 şi Pro TV au înregistrat depăşiri nesemnificative ale spaţiului legal de publicitate în luna septembrie, CNA considerând că nu se impune aplicarea unei sancţiuni.

O situaţie similară au avut Kanal D, B1 TV, Pro TV, Antena 1, Antena 3 şi Prima TV şi în luna octombrie, când aceste posturi au înregistrat depăşiri nesemnificative ale spaţiului legal de publicitate. CNA a considerat că nu se impune aplicarea unor sancţiuni în cazul acestor televiziuni.

Pe de altă parte, Naţional TV, România TV şi TVR 1 nu au avut depăşiri ale duratelor legale de publicitate în septembrie şi octombrie.