"Avem în acest moment din resurse proprii bani pentru a asigura salarii și utilități la toate spitalele în 15 noiembrie și 15 decembrie, urmând ca, dacă nu există posibilități, să ni se suplimenteze bugetul la această rectificare și din toate informațiile, încă neoficiale, se pare că nu există această șansă, diferența de plăți care să intre în contul spitalelor, să intre la începutul lunii ianuarie din bugetul anului viitor, fără a mai impacta pe deficitul bugetar din acest an", a spus Bușoi.

El a susținut că suma necesară pentru a nu mai avea niciun fel de probleme pe partea de credite bugetare este de aproximativ 490 milioane lei. "Suntem acoperiți pe creditele de angajament și conform contractului cadru al bugetului putem pentru luna decembrie să mutăm creditele de angajament pentru luna ianuarie anul viitor", a explicat președintele CNAS.

Potrivit acestuia, nu există nicio dificultate în ceea ce privește plata către farmacii, medicii de familie, serviciile paraclinice. "Doar partea de spitalizare a fost de la început descoperită, dar și acolo ne putem descurca", a spus Bușoi., citat de Agerpres in pagina electronica.