Sursa citata mentioneaza, in context, ca saptamana trecuta, piata rusa de capital a stabilit un nou record la atragerea de investitii - 451 milioane de dolari, cel mai frumos trofeu incepand din 2011. Potential de crestere exista inca, avand in vedere ca este  una dintre cele mai "ieftine" piete din lume.

"Este o piata care continua sa fie privita cu multa neincredere si care mai are un drum foarte lung de parcurs inainte de a reveni la valorile de alta data", a comentat la CNBC Harvey Sawikin, creatorul fondului Firebird Management.

Anterior, presedintele Barack Obama declarase ca Rusia ramane un stat slab, a carui economie sufera de incapacitatea autoritatilor de a lansa un proces de diversificare a productiei. "Economia lor nu produce nimic din ceea ce ar dori altii sa cumpere, cu exceptia petrolului, a gazelor naturale si a armamentului", a subliniat seful Administratiei americane.

Unii anaistii sustin punctul de vedere al presedintelui Obama, completand ca, tinand cont de structura economiei ruse, aceasta nu are sanse de crestere in urmatorii ani. Pran Tiku de la Peak Financial Management mentioneaza, printre altele, ca preturile la petrol au atins deja limita superioara, imposibil de depasit in circumstantele actuale. In plus, aminteste analistul american, economia rusa sufera din cauza sanctiunilor occidentale.

Sawikin crede insa ca, pentru ca o companie sa obtina profit, nu este neaparat necesara anularea sanctiunilor. Ca este asa o demonstreaza faptul ca, in 2016, cele mai bune rezultate financiare au fost realizate de intreprinderile aflate sub incidenta interdictiilor occidentale. Sberbank, spre exemplu, a reusit anul acesta performanta de a-si tripla profitul, a mentionat omul de afaceri la CNBC.