Potrivit sursei citate, în următoarele 24 de ore se pot produce creșteri de debite și niveluri pe aceste râuri cu depășiri ale cotele de atenție și de inundație.

Nivelul râului Jiu este peste cota de atenție la stația hidrometrică Răcari (Dolj), iar tendința este de creștere ca urmare a ploilor abundente din ultima perioadă și a propagării din amonte. De asemenea, Desnățuiul a depășit cota de atenție la stația hidrometrică Dragoia, Terpezița la stația hidrometrică Gabru și Raznic la stația hidrometrică Breasta, la toate aceste stații tendința fiind de creștere, motiv pentru care Administrația Bazinală de Apă Jiu a atenționat autoritățile locale să fie pregătite să intervină în special în zona podurilor și a podețelor, îndepărtând, acolo unde este cazul, materialele lemnoase, vegetație și plutitori, care ar putea obtura secțiunile de scurgere ale râurilor.

În comuna doljeană Predești, în urma precipitațiilor abundente, a scurgerilor de pe versanți și a revărsării părâului Raznic dintr-o zona neîndiguită, au fost inundate câteva zeci de hectare de teren arabil și pășune, iar în comuna Sălcuța, din cauza precipitațiilor abundente, a surgerilor de pe versanși și revărsării pârâului Desnățui a fost inundat un drum comunal. Și în comuna Mischii, în urma precipitațiilor abundente din ultimele zile, a scurgerilor de pe versanți și a băltirilor au fost inundate circa 15 gospodării.

De asemenea, în Craiova, din cauza precipitațiilor abundente au fost inundate mai multe străzi și gospodării din cartierele Brestei și Romanești.