"De la tribuna Parlamentului trebuie să ai un comportament civilizat şi trebuie să ai şi o îmbrăcăminte adecvată. Că mâine, poimâine mă trezesc cu unul că vine în pielea goală în faţa Parlamentului şi ne spune că aşa vrea să facă el un protest. Trebuie să ai o atitudine corectă şi normală", le-a explicat Zgonea ziariştilor. El a arătat că în varianta în care Senatul va dori să aibă Cod de conduită separat, atunci s-ar putea face un Cod de conduită al deputaţilor.

Valeriu Zgonea a precizat că în Codul de conduită al parlamentarului se vor preciza "chestiuni simple", de la "cum trebuie să se comporte şi să se îmbrace parlamentarii, până la atitudinea pe care aceştia o au faţă de colegii lor în interiorul Parlamentului".

Zgonea crede că parlamentarii trebuie să se îmbrace "decent". El a arătat că decent înseamnă "să fii respectuos cu funcţia pe care o ai, să ştii atunci când vii la microfon să porţi o haină pe tine şi să ai un comportament civilizat atât în interiorul Parlamentului, cât şi în afara lui", pentru că, spune Zgonea, "nu poţi fi deputat doar de la 08:00 la 16:00". "Eşti deputat pe întreaga perioadă a mandatului", a mai spus el.

Întrebat dacă pantalonii mulaţi care să fie purtaţi de o doamnă sunt sau nu o îmbrăcăminte civilizată, Zgonea a răspuns că nu se pricepe la acest lucru, că nu poate intra într-o zonă a speculaţiilor şi va copia din regulamentul statelor europene.

"Intrăm într-o zonă a speculaţiilor, eu nu fac parte din registrele mondene şi nu pot să mă pricep la acest lucru. Voi copia şi eu din aceste regulamente pe care le au celelalte state europene, o să ne uităm la un funcţionar public european, cum trebuie să fie îmbrăcat, cum trebuie să se comporte şi ce atitudine trebuie să aibă. O să ne uităm ce scrie în codul de conduită al Parlamentului European", a adăugat Valeriu Zgonea.

El a mai spus că este important cum se comportă parlamentarii atât în Parlament, cât şi într-o emisiune televizată. "Probabil că vor fi şi colegi care se vor supăra, dar uitaţi-vă la colegii care, atunci când i-am rugat să vină cu haină în interiorul Parlamentului, au înţeles şi au înţeles că ţine de demnitatea lor de demnitar", a mai spus Zgonea. El a precizat că speră ca acest Cod de conduită să fie realizat până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, mentioneaza Mediafax.