Practic, meteorologii au transformat Codul galben de ploi și vijelii, anunțat sâmbătă dimineață, în Cod portocaliu, pentru cele trei județe.
Astfel, în intervalul 4 mai, ora 01.00 — 4 mai, ora 11,00, în județele Mehedinți, Gorj și Caraș-Severin va ploua torențial și se vor cumula cantități de apă de peste 50 — 60 de litri/metrul pătrat.

De asemenea, se menține Codul galben de ploi și vijelii pentru județele: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Timiș, Dolj, Vâlcea, Hunedoara, Alba, Sălaj, Arad, Bihor, Cluj, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Brașov, Prahova, Buzău și Vrancea.

Potrivit ANM, în intervalul 3 mai, ora 22 — 5 mai, ora 9,00, vor fi averse ce vor avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat căderi de grindină, îndeosebi în sud-vestul țării și în zonele de deal și de munte.

Cantitățile de apă vor depăși 25 de litri/metrul pătrat și, pe arii restrânse, 50 de litri/metrul pătrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică în Banat, Oltenia și nord-vestul Munteniei, iar în cursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni și în sud-vestul Transilvaniei, nordul Munteniei, precum și în zona Munților Apuseni și local a Carpaților Orientali.

ANM avertizează că manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în celelalte regiuni, dar pe intervale mai scurte de timp.