Lazaridis şi Fregin au angajat Goldman Sachs şi Centerview pentru a evalua opţiunile. Cei doi mai deţin împreună doar 8% din acţiunile companiei, participaţie cu o valoare de 338 de milioane de dolari la actuala capitalizare, scrie cotidianul Financial Times. Acţiunile au închis joi în creştere cu 1%, la 8,2 dolari.

Producătorul de smartphone-uri a acceptat o ofertă de preluare de 4,7 miliarde de dolari, 9 dolari pe acţiune, din partea unui cosorţiu de investitori condus de Fairfax Financial. Fondul de investiţii are o participaţie de 10% la BlackBerry.

Conform acordului, grupul de investitori are şase săptămâni pentru a verifica finanţele companiei, timp în care BlackBerry poate discuta şi alte oferte.

Compania are probleme financiare semnificative, după ce a lansat în acest an două noi smartphone-uri care nu au reuşit să atragă interesul investitorilor. BlackBerry a trebuit să contabilieze pierderi de 1 miliard de dolari din scăderea valorii telefoanelor nevândute.

Lazaridis şi Fregin au înfiinţat împreună, în 1985, compania Research In Motion, care ulterior şi-a schimbat numele în BlackBerry, scrie Mediafax.