Reprezentanţii Commerzbank şi Goldman Sachs nu au comentat informaţia. Şi publicaţia britanică Financial Times informase anterior că grupul bancar german a angajat Goldman Sachs şi Rothschild să analizeze posibile scenarii de fuziuni şi achiziţii ( M&A). Luna aceasta, şeful grupului bancar francez Credit Agricole, Philippe Brassac, a declarat că este interesat de Commerzbank, dacă banca germană va fi scoasă la vânzare.

Planul strategic al Credit Agricole prevede concentrarea pe creştere organică până în 2019. "Dar asta nu înseamnă că nu studiem posibilităţile interesante. Dacă o astfel de instituţie importantă, cum este Commerzbank, va fi într-adevăr pe piaţă, cu siguranţă va trebui să o analizăm ca una din băncile mari din zona euro", a afirmat directorul general al grupului francez.

Conform unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, în ultimele luni UniCredit a semnalat că este interesată de o tranzacţie care s-ar derula în întregime printr-un schimb de acţiuni şi care ar urma să aibă loc după finalizarea procesului de restructurare prin care trece în prezent cea mai mare bancă italiană, restructurare care ar urma să se încheie în 2019.

UniCredit are o valoare de piaţă de aproximativ 40 de miliarde de euro, de aproape trei ori mai mult decât Commerzbank. O eventuală combinaţie ar crea una din cele mai mari bănci din Europa şi ar îndeplini una din dorinţele Băncii Centrale Europene privind consolidarea în sectorul bancar, precizeaza agerpres.

UniCredit a cumpărat banca germană HVB în anul 2005 şi astfel a intrat pe mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România. Germania are legături istorice şi comerciale puternice cu Italia, ceea ce face din UniCredit unul din principalii candidaţi la o eventuală fuziune cu Commerzbank, care realizează aproximativ jumătate din veniturile sale de pe urma creditelor şi serviciilor financiare oferite IMM-urilor germane, aşa numitele firme Mittelstand.