CLP a fost cumpărat de la dezvoltatorul imobiliar UBM Development, iar această achiziţie este parte a strategiei CTP de a creşte stocul de spaţii logistice şi industriale deţinute în România, la aproximativ un milion mp până la sfârşitul lui 2018.

Cel mai nou parc logistic al CTP este situat pe Şoseaua de Centură, în partea de nord-vest a Bucureştiului, şi are în prezent o suprafaţă totală de 93.000 mp, din care 45.000 mp suprafaţă închiriabilă şi 48.000 mp teren destinat dezvoltărilor ulterioare. Spaţiile pot fi închiriate începând de la minimum 1.750 mp, până la 45.000 mp, şi pot fi folosite atât pentru activităţi de depozitare, distribuţie, cât şi producţie pentru industria uşoară.

Chitila Logistic Park este complet închiriat, iar printre companiile care deţin spaţii aici se numără compania internaţională de logistică Havi Logistics, distribuitorul de produse farmaceutice Europharma şi tipografia Ringier Print, parte a trustului de presă Ringier.

Planurile CTP pentru proprietatea nou achiziţionată includ extinderea acesteia şi prima etapă de dezvoltare, estimată să înceapă la sfârşitul acestui an, va presupune construirea a aproximativ 13.000 mp de noi depozite.

În România, portofoliul CTP include spaţii logistice şi industriale de clasa A cu peste 700.000 mp suprafaţă închiriabilă, în zece oraşe - Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Piteşti, Salonta, Sibiu, Timişoara şi Turda, scrie agerpres.