În luna noiembrie a anului trecut, BNetzA a aprobat planul Deutsche Telekom de a utiliza o tehnologie denumită vectoring pentru a dubla lăţimea de bandă a actualelor cabluri de cupru şi a permite astfel o viteză de transfer a datelor de până la 100 Mbps, informeaza agerpres.

Executivul comunitar subliniază că acest plan pare să aibă un efect de "restricţionare considerabilă a operatorilor alternativi" şi, de aceea, intenţionează să discute acest lucru cu Autoritatea germană de reglementare în următoarele trei luni. Investigaţia va stabili dacă pot fi găsite soluţii mai adecvate pentru a proteja concurenţa şi viitoarele investiţii şi în paralel care să permită modernizarea reţelelor.

"Obiectivul nostru este să permitem atât modernizarea reţelelor cât şi acces de calitate ridicată pentru competitori. Pentru aceasta, avem nevoie de garanţii suficiente pentru a proteja o competiţie sustenabilă şi să creăm stimulent pentru investiţii în reţelele viitoare", a declarat comisarul pentru economie digitală şi societate digitală, Gunther Oettinger.

Potrivit celui mai recent raport anual al Deutsche Telekom, la finele anului trecut compania avea 29,8 milioane linii fixe în Europa, dintre care 20,8 milioane în Germania. De asemenea, la finele anului trecut Deutsche Telekom avea 17,4 milioane conexiuni broadband în Europa.

Telekom România este un brand care aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 142 milioane de clienţi pentru servicii mobile, 31 milioane de linii fixe şi peste 17 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2013). Grupul german a generat venituri de 60,1 miliarde euro, în anul financiar 2013, mai mult de jumătate din această valoare în afara Germaniei.