Gama de iluminat disponibilă în magazinele IKEA va fi formată în totalitate din leduri sau produse compatibile cu led. Becurile cu led pot lumina până la 25.000 de ore şi folosesc mai puţină energie. Astfel, factura la electricitate scade şi becurile durează până la 20 de ani, precizează compania, într-un comunicat, preluat de agerpres.

Ledul (abrevierea pentru Light Emitting Diode - dioda electroluminiscentă) este un cip de dimensiuni mici care produce lumină. Se aprinde instantaneu şi are lumină continuă, similară cu lumina soarelui.

Ledurile oferă iluminat de înaltă calitate şi soluţii pentru preferinţele şi nevoile oamenilor din diferite zone ale lumii. Clienţii pot alege între lumină caldă sau rece şi aproape toate becurile sunt reglabile, vin în toate formele şi mărimile şi la cea mai bună calitate. Compania IKEA, alături de furnizorii săi, s-a implicat în îmbunătăţirea performanţelor becurilor cu led. Acum, experienţa iluminatului cu led are rezultate remarcabile.

Între avantajele becurilor LED reprezentanţii IKEA enumeră durata de funcţionare de până la 20 de ani, păstrarea cantităţii şi calitatea luminii pe termen lung, becurile cu led sunt disponibile în aproape toate formele şi mărimile pentru a se potrivi cu toate tipurile de corpuri de iluminat, se aprind imediat şi dau nivelul maxim de iluminare instantaneu, nu conţin mercur şi pot fi colectate pentru reciclare ca deşeuri electrice obişnuite, nu ca deşeuri periculoase, prmit noi soluţii de design