'În perioada următoare, intenţionăm să majorăm capacitatea de producţie a ambelor fabrici, de lactate şi de carne, şi să extindem reţeaua de magazine proprii de la 33 de unităţi, câte sunt la ora actuală, la 80 până la sfârşitul anului 2016. În Bucureşti dorim să deschidem trei magazine proprii până la finalul acestui an. Rezultatul extinderii ar trebui să fie majorarea cifrei de afaceri a companiei la 68 milioane de euro până în 2019, de la 16 milioane de euro în 2014. În ceea ce priveşte investiţiile prognozate, acestea vor avea ca urmare sporirea capacităţilor de producţie pentru cele două fabrici, creşterea gradului de automatizare a proceselor de producţie şi creşterea eficienţei economice a produselor obţinute. De asemenea, vom extinde gama de produse, astfel încât să putem răspunde solicitărilor pieţelor de desfacere', a declarat Adriean Asan, directorul general al companiei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pentru următoare perioadă de timp, compania intenţionează să deschidă zece depozite Cash@Carry în centre logistice de frig din marile oraşe, respectiv patru în Bucureşti, şi câte unul în Craiova, Piteşti, Braşov, Tg. Jiu, Ploieşti şi Constanţa.

'Ca obiective pe termen scurt, preconizăm acoperirea integrală a teritoriului naţional cu ajutorul distribuitorilor regionali, până la finalul anului 2015. În acest moment, compania are 530 de angajaţi, atât în procesul de producţie cât şi în zona de comerţ. Salariul mediu brut în zona de producţie este de 1.300 de lei. Efectul reducerii TVA la carne s-a concretizat, în cazul companiei noastre, într-o scădere a preţului de vânzare a produselor cu 12,01 la sută', a mai spus Adriean Asan.

Compania Lactag operează trei linii de business: procesarea laptelui, producţia de preparate din carne şi comercializarea prin magazine proprii. Compania are o tradiţie de peste 50 de ani şi deţine una dintre cele mai mari fabrici de prelucrare a laptelui din sudul României, iar din 2013 a intrat şi pe piaţa de mezeluri şi carne proaspătă, prin achiziţionarea unei fabrici moderne de prelucrare a cărnii. Prin reţeaua de magazine proprii, Lactag este prezentă în cele mai importante oraşe din Oltenia, Muntenia şi Bucureşti.

Casa de brokeraj BT Securities este Consultantul Autorizat care a asistat Lactag în procesul de transfer pe piaţa AeRO şi va continua să acorde asistenţă companiei pentru încă 12 luni după listare. Transferul de pe Rasdaq pe AeRO oferă societăţilor un nou început în arena pieţei de capital, într-un cadru legal clar şi legitim, conform standardelor europene, mentioneaza agerpres.