În şedinţa de guvern de vineri, premierul Mihai Tudose i-a atras atenţia ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, cu privire la pierderile înregistrate de compania TAROM şi i-a transmis că va avea o "discuţie personală" cu el şi cu managerul companiei aeriene.

"Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit mandatul cu patru luni celui de la TAROM? Şi mi-aţi spus că vă asumaţi şi că aveţi încredere în el şi că ştie ce are de făcut. Aşa este?", l-a întrebat Mihai Tudose pe ministrul transporturilor, acesta confirmând că situaţia este cea prezentată de premier.

Premierul a continuat pe un ton critic: "Păi, eu să înţeleg că aveţi încredere în el şi împreună formaţi o echipă. Vă asumaţi ce e acolo, 104 milioane pierdere pe şase luni? CFR Marfă - pierdere, CFR Călători - pierdere. Înţeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeţi în direcţia care trebuie", a spus Tudose, citat de agerpres.

Cuc a confirmat că pierderile TAROM sunt cele menţionate de şeful executivului, dar a susţinut că există şi motive pentru acestea. "TAROM a operat până în luna iunie cu două aeronave în minus, ceea ce a redus capacitatea de zbor şi, totodată, în urma unor decizii comerciale care au fost luate în anul 2016, anumite rute au fost anulate (...). Au avut şi diverse probleme tehnice la aeronave, care, practic, au redus numărul de aeronave (...). Ştiţi foarte bine că s-a lansat procedura de achiziţie pentru trei avioane de lung curier, numai pentru a preveni şi a preîntâmpina aceste pierderi, a creşte profitul companiei. (...) Va urma şi o serie de evaluări ale personalului de la TAROM şi, bineînţeles, şi disponibilizările care se impun în perioada următoare", a explicat ministrul.