Daca acest bani ar fi adusi acasa, impozitul s-ar cifra la 35% din suma ramasa dupa achitarea tuturor taxelor in alte tari. Prima pozitie in topul PIRG a fost ocupata de General Electric (GE), cu 108 miliarde de dolari. Urmatoarele locuri sunt ocupate, in ordine, de Apple (82,6 mld dolari), Pfizer (73) si Microsoft, cu 60,8 miliarde de dolari.

Comentand aceste date, responsabilii GE au explicat ca intreprinderea deruleaza mai mult de jumatate dintre afacerile sale in strainaate, „operatiuni finantate din profitul realitat in respectivele tari”. Apple si Microsoft au refuzat sa ofere explicatii, iar Pfizer nu a raspuns la solicitarea cotidianului american.

In luna mai a acestui an, directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat la audierile din Senat, ca gigantul pe care-l conduce isi achita toate impozitele, pana la ultimul banut. „Noi nu numai ca respectam legilatia, dar actionam in spiritul legii”, a afirmat, atunci, Cook. Potrivit calculelor senatorilor, folosindu-se de diferite tertipuri, Apple a reusit sa scape in perioada 2009-2012 de plata unor impozite in SUA de 44 miliarde de dolari.