Întrebat de ce a decis Guvernul să ia profiturile înregistrate de companiile de stat precum Nuclearelectrica, Transgaz și Romgaz, premierul a răspuns: "Fiecare companie în parte va veni să discute planul (...) de dezvoltare și se va discuta acest plan de dezvoltare (...) Guvernul s-a împrumutat nu acum, ci în anii trecuți, de pe piață (...), într-un final, inclusiv din depozitele acestor foarte puternice companii, cu dobândă. Deci noi ajungem să plătim dobândă la banii care sunt tot ai noștri (...) Asta s-a întâmplat în toți aceștia ani".

Șeful Executivului a dat exemplu Transgaz, precizând că această companie trebuie să devină un jucător regional.

"Pe fiecare companie în parte se va discuta ceea ce au ca și plan de dezvoltare. (...) Transgazul trebuie să devină un jucător regional (...) Transgazul, în perioada următoare, în anii următori, având în vedere și dezvoltările care se prefigurează a fi făcute la Marea Neagră, trebuie să vină cu acest plan de dezvoltare. În momentul în care vine cu lucruri clare, cu lucruri care trebuie a fi finanțate, nimeni n-o să le ia acele sume de bani", a mai afirmat Grindeanu, citat de agerpres in editia online.

Întrebat de ce crede că manageri ai unor astfel de companii afirmă că Guvernul vrea să le ia banii, Grindeanu a replicat: "Mi-e dificil să vă răspund (...) Fiecare dintre noi avem bănuieli. Deocamdată, noi trebuie să luăm decizii".