Întrebat ce companii sunt implicate în proiect, Panov a răspuns: "Este vorba de Zarubezhneft, Gazprom Neft, Lukoil". Şeful Lukoil pentru regiunea Orientul Mijlociu, Gati Al-Jebouri, declara recent că firma caută oportunităţi de creştere în regiune, pe măsură ce Iranul oferă spre dezvoltare partenerilor internaţionali mai multe câmpuri petrolifere.

Gati Al-Jebouri a spus că Lukoil vrea să găsească noi surse de producţie în Orientul Mijlociu, care să se adauge operaţiunilor sale existente din Iran şi Egipt, cu condiţia să găsească proiecte ale căror costuri de producţie sunt la fel de mici ca şi cele din Rusia.

"Iranul este zona noastră ţintă în acest moment", a spus Gati Al-Jebouri. Acesta a precizat că Lukoil discută în prezent cu compania iraniană National Iranian Oil Company (NIOC) cu privire la implicarea în dezvoltarea câmpurilor petrolifere Abe Timur şi Mansuri din zona central vestică a Iranului

Lukoil este al doilea mare producător de ţiţei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale. Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie, mentioneaza agerpres.