Complexul hotelier Radisson Blu din Bucureşti este evaluat de acţionarul majoritar la 103,5 milioane euro net, reiese dintr-un raport al grupului israelian Elbit Imaging, care deţine 77% din acţiunile Bucureşti Turism, proprietarul unităţii.


Complexul Radisson de pe Calea Victoriei include aproximativ 700 de unităţi de cazare de lux - 424 de camere şi 294 de apartamente, spaţii comerciale şi un cazino. Valoarea de piaţă a complexului este estimată la 175 milioane euro, sumă la care s-a ajuns conform capitalizării fluxurilor de numerar, potrivit Elbit Imaging.

Pe de altă parte, Bucureşti Turism are în derulare un credit bancar de 71,5 milioane euro, astfel rezultând o valoare netă de 103,5 milioane euro. Acţionarul majoritar al Bucureşti Turism este parte a grupului israelian Elbit Medical Imaging (EMI), prezent în România şi prin firma Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dâmboviţa Center (Casa Radio). La rândul sau, EMI este controlat de Europe Israel Ltd.

Cu 424 de camere, Radisson Blu este cel mai mare hotel de cinci stele din România, devansând InterContinental (423 camere) şi Marriott (402 camere). De asemenea, complexul de lux de pe Calea Victoriei include hotelul de apartamente Centre Ville, cu 294 de unităţi de cazare plus spaţii comerciale.

Bucureşti Turism este listată pe piaţa RASDAQ a bursei de la Bucureşti acţiunile fiind tranzacţionate marţi la un preţ de 5,09 lei, cotaţie la care capitalizarea companiei este de 73 milioane de lei (16 milioane euro). Compania a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an o cifră de afaceri netă de 86,7 milioane lei, în urcare cu 8,2% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor postate pe site-ul bursei. Totodată, Bucureşti Turism şi-a redus pierderea netă cu 40%, de la 14 milioane euro la 8,2 milioane euro, în timp ce profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a urcat cu 45%, la 34 milioane euro, precizeaza Mediafax.