Potrivit unui comunicat remis presei sub titlul "TVR - un nou început", Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat, în şedinţa de miercuri, 23 ianuarie, punerea în aplicare a noii scheme organizaţionale, informeaza Mediafax pe pagina electronica.

"Noua organigramă a SRTv va deveni operaţională începând cu data de 1 februarie 2013 şi va conţine 2.450 de locuri de muncă, cuprinzând şi un număr de 55 de cazuri sociale", se spune în comunicat. Potrivit comunicatului, hotărârea de suplimentare a numărului angajaţilor SRTv a fost adoptată cu 8 voturi "pentru" şi 5 "împotrivă", "fără a dezechilibra parametrii economici previzionaţi în Programul de redresare economică a SRTv aprobat prin Hotărârea CA nr. 110 din 2012".

Surse au declarat miercuri seară că "pentru" au votat Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, Claudiu Brînzan, Cristian Niţulescu, Lucia Hossu Longin, Nagy Zoltan Levente, Raico Cornea, Gabriel Tufeanu şi Nicoleta Nicolicea, în timp ce "împotrivă" au votat Ada Meseşan, Radu Carp, Romina Gabriela Surugiu, Valentin Nicolau şi Sorin Burtea.

Potrivit altor surse, TVR are în prezent un număr total de 3.148 de angajaţi, din care, de la 1 februarie, vor rămâne 2.450 (inclusiv cele 55 de cazuri sociale). Acest lucru înseamnă, în fapt, că de la 1 februarie vor fi concediaţi 698 de angajaţi ai TVR, au mai spus sursele citate.

Pe de altă parte, potrivit comunicatului TVR, "concedierea colectivă în urma selecţiei personalului din SRTv este una dintre măsurile necesare pentru reducerea cheltuielilor televiziunii publice, restabilirea echilibrului financiar şi plata datoriilor acumulate". "În privinţa angajaţilor care vor fi disponibilizaţi, SRTv îşi va respecta obligaţiile de angajator, conform legii, în astfel de situaţii", se mai spune în comunicat.

"Perioada economică dificilă pe care o traversează Televiziunea Română presupune luarea unor măsuri radicale pe toate planurile. Sub imperativul termenelor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 617/2012 privind suspendarea executării silite a creanţelor fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală faţă de SRTv şi în OUG nr. 33/2012, Consiliul de Administraţie al TVR avea obligaţia de a pune în aplicare un program de redresare economică, cu măsuri organizatorice, restructurări economice şi de personal necesare funcţionării eficiente a SRTv, în vederea plăţii datoriilor fiscale şi a reeşalonării prin negociere a celorlalte datorii", se mai spune în comunicatul TVR.

Prin Hotărârea CA nr. 110/2012, Consiliul de Administraţie al SRTv a adoptat Programul de redresare economică a Televiziunii Române, în baza căruia Guvernul a aprobat, pe 1 septembrie 2012, Memorandumul privind reeşalonarea pe şapte ani a datoriilor fiscale acumulate de TVR (în cuantum de circa 65 milioane de euro, n.r.).

În comunicat se mai spune că procesul de restructurare a personalului din Televiziunea Română a început pe 5 noiembrie 2012, cu selecţia, pe criterii profesionale, a celor care vor rămâne în noua structură a SRTv. La selecţie au participat toţi salariaţii SRTv, notificaţi în acest sens, cu excepţia situaţiilor prevăzute de legislaţia incidentă în materia concedierii colective. La procesul de selecţie au participat 2.562 de salariaţi, din cei 2.784 de angajaţi notificaţi, adică un procent de 92%, precizează TVR.

Un număr de salariaţi nu au fost notificaţi şi, în consecinţă, nu au participat la selecţia de personal, fie din motive legale, strict determinate, fie din motive care decurg din logica noilor fluxuri de activitate, incluse în planul de restructurare aprobat prin Hotărârile Consiliului de Administraţie nr. 110/2012 şi 121/2012. "Din această categorie fac parte, fără ca enumerarea să fie limitativă, salariaţii aflaţi în concediu de îngrijire copil; femeile însărcinate; salariaţii care au revenit din concediul de îngrijire copil şi se află în perioada de 6 luni în care sunt protejaţi de lege, conform art. 44, lit.f) din CCM al SRTv în vigoare; salariaţii aflaţi în concediu fără plată; salariaţii detaşaţi la alte instituţii; salariaţii ale căror Contracte Individuale de Muncă au încetat până la sfârşitul anului 2012, în conformitate cu dispozitiile art. 56 lit c) din Codul Muncii (pensionare pentru limită de vârstă)", explică TVR.

Selecţia angajaţilor a presupus trei etape - depunerea unui memoriu de activitate, susţinerea unui test grilă şi a unui interviu -, care în punctajul final au contat cu ponderi de 50, 20, respectiv 30%, se mai spune în comunicatul TVR. Referitor la noua organigramă a TVR, Ada Meseşan a declarat că, "din păcate, acesta nu a fost un proces de restructurare, ci de epurare".

"Şi procesul în sine de evaluare a angajaţilor TVR a fost viciat, de la început până la sfârşit. Proba cea mai clară: au fost depuse 695 de contestaţii dintre care au fost aprobate - deci s-a recunoscut că s-a greşit în evaluarea angajaţilor - un număr de 350 de contestaţii. Deşi am propus şi în şedinţa de astăzi o reluare a procesului de restructurare, propunerea noastră a fost respinsă de majoritatea USL din CA, fără a fi supusă la vot. Ca atare, din 1 februarie, din 3.148 de angajaţi ai TVR vor rămâne în posturi 2.450", a spus Ada Meseşan.

Ea a precizat că "sindicatul şi conducerea executivă au solicitat să se aprobe o suplimentare de 55 de posturi alocate cazurilor sociale, solicitare care a fost aprobată de toţi membrii CA". Pe de altă parte, Ada Meseşan a spus că membrii CA nu au văzut în şedinţa de miercuri noua organigramă şi numele persoanelor care vor rămâne în TVR după concedierile colective, după cum nu au văzut nici o listă a celor care urmează să plece din Televiziunea Română de la 1 februarie.