ING semneaza al treilea plan social in decurs de trei ani. Banca olandeza a anuntat un program de suprimare suplimatara a 2.500 locuri de munca. Din acest total, 1.000 reprezinta plecari voluntare sau pensionari.

Precedentele planuri au condus la eliminarea a 4.350 de locuri de munca. In urma acestui val de concedieri, grupul bancar va dispune de un personal mai mic cu 9%. ING a facut acest anunt pe fondul prezentarii rezultatelor anuale. Profitul net pentru exercitiul 2012 s-a redus la 3,89 miliarde de euro, in scadere cu 32,5%.

In octombrie anul trecut, banca elvetiana UBS a anuntat un plan de restructurare vizand cel putin 10.000 de locuri de munca. Banca germana Commerzbank a anuntat, la 24 ianuarie anul curent, ca vor fi restructurare peste 6.000 de posturi. Marti, banca britanica Barclays a cifrat la 3.700 numarul locurilor de munca incluse in programul de lichidare.

Potrivit barometrului Ernst & Young, publicat in decembrie anul trecut, aceasta tendinta se va accelera in 2013. Autorii studiului afirma, printre altele, ca 45% dintre bancile europene intentioneaza sa procedeze la concedieri.

„Reducerea costurilor si limitarea cheltuielilor non-esentiale figureaza printre primele cinci prioritati ale bancilor in urmatorii sase ani”, explica Marcel Van Loo, responsabil pentru pietele bancare si financiare la Ernst & Young.