Unii barbati considera ca sarutul constituie o manifestatie a slabiciunii masculine, motiv pentru care se feresc sa-si dezvaluie adevaratele sentimente fata de sexul frumos in acest mod. Specialistii Universitatii din California s-au intrebat si s-au decis sa clarifice daca exista o corelatie intre atitudinea barbatului fata de sarut si bunastarea lui financiara.

Asa cu se intampla in astfel de situatii, a fost organizat un studiu, la care au fost invitati sa participe cateva zeci de barbati, cu pareri diferite despre sarut. Rezultatul diferitelor chestionare la care respectivii au trebuit sa raspunda a fost absolut surprinzator. Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca barbatii care-si saruta mai des iubitele castiga considerabil mai bine decat cei care resping aceasta maniera de exprimare a sentimentelor.

In aceste conditii, autorii studiului recomanda barbatilor sa fie mai tandre cu alesele inimilor lor, sa le sarute de fiecare data cand se iveste ocazia, pentru ca sarutul poate oferi nu numai un echilibru sufletesc, dar poate constitui si o garantie a unei stari bune de sanatate. Toate acestea, plus senzatia de fericire si implinire, au un efect benefic asupra situatiei financiare, cred cercetatorii americani.