Specialistii Baltic Floating Structures propun mai multe exemple de proiecte "acvatice".

Pontoanele din beton pot fi folosite ca baza pentru crearea de diferite obiective pe apa: complex rezidential, cladire industriala, platforma pentru aterizarea elicopterelor, parcari supraetajate pentru masini, platforma pentru constructii si reparatii navale.

In privinda hotelurilor plutitoare, ele pot stationa, trase la mal langa o statiune sau un oras, sau pot pluti pe o intindere de apa. In pus, la platforma acestor imobile pot fi "atasate" diferite "accesorii", precum un parc plutitor, restaurante, terenuri pentru practicarea diferitelor sporturi, piscine, etc.

Avantajul unui centru de birouri plutitor este ca, aflandu-se pe apa, dispare necesitatea achizitionarii unui teren pentru ridicarea constructiei dorite.

Oaza plutitoare -acest complex este format din sapte hoteluri separate, adunate la un loc sub forma unei flori care-si deschide petalele deasupra apei.

Bulevardul plutitor ofera "vizitatorilor" o gama larga de activitati: de la cateva ore petrecute intr-un bar sau discoteca, la posibilitatea de a lua masa intr-un restaurant.

Nu sunt uitate, de asemenea, sali de sport si saloare de infrumusetare sau o alee de parc, strajuita de copaci si "imbracata" intr-o minunata haina de iarba si flori.