Costurile pentru economie provin în parte în principal din reducerea productivităţii la locul de muncă - 179 de miliarde de dolari, la care se adaugă costurile pentru tratarea problemelor de sănătate provocate de consumul excesiv de alcool - 28 de miliarde de dolari, precum şi infracţiuni - 25 de miliarde de dolari, şi accidente rutiere, 13 miliarde de dolari, informeaza agerpres.

Aproximativ 88.000 de americani mor anual din cauza unor răni provocate de alcool, incluzând aici 10% din decesele înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta între 20 şi 64 de ani.

'Creşterea costurilor asociate cu consumul de alcool în exces între 2006 şi 2010 este o sursă de îngrijorare, în special având în vedere recesiunea economică severă care a avut loc în acea perioadă', a declarat Robert Brewer, responsabil cu programul pentru alcool de la CDC. Agenţia federală nu a oferit, însă, cifre pentru ultimii patru ani.

Costurile pentru 2010 au fost estimate pe baza modificărilor înregistrate după 2006 cu privire la frecvenţa problemelor legate de alcool şi a costurilor pentru remedierea acestor probleme. Cu toate acestea, cercetătorii susţin că studiul CDC subestimează costurile provocate de consumul de alcool excesiv, deoarece, de multe ori, informaţiile cu privire la alcool nu sunt raportate sau nu sunt disponibile.

Consumul de alcool în exces costa, în medie, 3,5 miliarde de dolari fiecare stat federal în 2010, aceste costuri variind între 488 milioane de dolari în Dakota de Nord până la 35 de miliarde de dolari în cazul Californiei. În ceea ce priveşte costurile per capita, Washington DC se situează pe primul loc, cu 1.526 de dolari, comparativ cu media naţională de 807 dolari.