Fotografiile a doua fregate nord-coreene au fost realizate in perioada cuprinsa intre decembrie 2013 si ianuarie 2014. Imaginile au suprins cum una dintre nave este ancorata in portul Namp'o, cealalta aflandu-se inca in lucru pe santierul naval din portul Najin, din nord-estul tarii.

Expertii occidentali sustin ca Phenianul dispune de una dintre cele mai slabe flote militare din lume. Specialistii publicatiei electronice 38 North afirma, pe de alta parte, ca noile fregate nord-coreene sunt dotate cu platforma pentru aterizarea elicopterelor, precum si cu sisteme speciale de rachete, in masura sa faca fata unei confruntari cu submarinele sud-coreene.

Potrivit expertului militar american Joseph Bermudez, in pofida tuturor sanctiunilor economice impuse de occident si a situatiei economice precare a tarii, Phenianul a reusit in ultimele decenii sa sustina construirea unei flote militare. Acest lucru, spune expertul, ar trebui sa dea de gandit capitalelor lumii in privinta eficientei masurilor adoptate pentru a stopa programul de inarmare al Coreei de Nord.

La randul sau, analistii corporatiei RAND au afirmat ca noile fregate depasesc, din punctul de vedere al caracteristilor tehnice, orice alta ambarcatiune din dotarea marinei miltiare a Phenianului. Totusi, aparitia noilor nave nu transforma Coreea de Nord intr-o putere militara, pentru ca, in cazul unui conflict serios, fortele americane si sud-coreene vor scufunda fara nici o problema vasele Phenianului", au afirmat expertii, citat de AP.