"Prima şi a treia rachetă au explodat aproape instantaneu", a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că cele trei tiruri au durat 30 de minute. Testele au concis cu manevrele militare desfasutate de forţele americane şi sud-coreene.

Potrivit ministerului sud-coreean al apararii, rachetele au parcurs aproximativ 250 de kilometri. Testele cu rachete sau alte proiectile efectuate de regimul de la Phenian, în special rachete balistice intercontinentale, sunt răspunsul tradiţional al Coreii de Nord la manevrele militare anuale ale forţelor sud-coreene şi americane.

În prezent, zeci de mii de soldaţi şi personal militar din cele două ţări iau parte la aceste manevre, în cadrul exerciţiului denumit Ulchi Freedom Guardian. Manevrele, bazate în special pe simulări computerizate, durează două săptămâni şi au început luni.

Cei doi aliaţi prezintă aceste manevre ca defensive, dar în opinia Phenianului ele sunt repetiţia provocatoare a invadării teritoriului său. În fiecare an, Coreea de Nord ameninţă cu represalii militare "nemiloase".