Rachetele balistice de tip Scud erau pregătite pentru lansare în orice moment, însă au fost 'retrase' de pe dispozitivele de lansare şi nu mai există o ameninţare iminentă, a declarat un responsabil din cadrul apărării americane sub acoperirea anonimatului.

Pe de alta parte, armata nord-coreeană a ameninţat marţi cu represalii imediate dacă 'un singur obuz' va cădea în apele sale teritoriale în timpul manevrelor militare comune americano-sud-coreene, aflate în curs de desfăşurare, un avertisment obişnuit din partea Phenianului care nu ascunde faptul că tensiunea a scăzut în peninsulă.

Trupele nord-coreene au primit ordinul să 'reacţioneze imediat în cazul în care un singur obuz va cădea' de partea nord-coreeană a frontierei maritime dintre cele două ţări, în Marea Galbenă, potrivit unui comunicat transmis de agenţia oficială de presă KCNA. Dacă americanii şi sud-coreenii vor reacţiona la rândul lor, atunci insulele sud-coreene din vecinătatea graniţei vor cădea 'pradă unui ocean de flăcări', a prevenit comandantul armatei, recurgând la un vocabular violent, însă obişnuit pentru Coreea de Nord.

În pofida acestor declaraţii, tensiunea pare să fi scăzut în Peninsula Coreea în ultimele zile, după o criză ce a durat mai multe săptămâni, declanşată de tirul reuşit al unei rachete nord-coreene, în decembrie, urmat de al treilea test nuclear, în februarie, la care comunitatea internaţională a răspuns cu noi sancţiuni, relateaza Agerpres in pagina electronica.