Filmul 'Un scurt război de trei zile', cu durata de patru minute, a fost postat pe site-ul oficial al regimului nord-coreean, Uriminzokkiri, care difuzează propaganda oficială a statului, relateaza Agerpres in pagina electronica.

În ultimele două luni, Coreea de Nord a postat mai multe filme video de acest tip pe site-ul său. Tensiunea a crescut treptat în peninsula coreeană de la începutul lunii decembrie şi după lansarea reuşită a unei rachete nord-coreene, interpretată de Seul şi Washington drept tir cu o rachetă balistică. 

Un test nuclear în 12 februarie, al treilea efectuat de Coreea de Nord, a atras noi sancţiuni din partea ONU şi ameninţări cu represalii din partea Phenianului. 

Coreea de Nord a ameninţat joi că va lovi bazele militare ale SUA situate în Japonia şi pe insula Guam din Oceanul Pacific. 

Înregistrarea de vineri arată mii de soldaţi paraşutându-se deasupra Seulului, în timp ce tancuri şi maşini blindate traversează frontiera, îndreptându-se spre capitala sud-coreeană. Circa 150.000 de cetăţeni americani 'sunt luaţi prizonieri', recită naratorul. 

Filmele video precedente arătau Casa Albă şi Washingtonul într-o mare de foc, New York-ul distrus de flăcări şi pe preşedintele Obama şi soldaţi americani suferind aceeaşi soartă.