Dupa ce Coreea de Nord a anuntat testarea cu succes a bombei cu hidrogen, National Interes a publicat lista armamentului de care dispune Phenianul si care poate constitui, in caz de conflict, o amenintare la adresa Coreei de Sud.

Potrivit publicatiei, dotarea fortelor armate nord-coreene este invechita. Cu toate acestea, Phenianul are forte si mijloace pentru derularea unui razboi. Primul loc a fost atribuit artileriei. Phenian are, in opinia National Interest, capacitatea necesara pentru un atac sustinut asupra Seulului.

Nici SUA, nici Coreea de Sud nu pot sa neutralizeze toate rachetele nord-coreene inainte ca acestea sa atinga tintele stabilite. Potrivit diferitelor estimari, Phenian are la dispozitia sa cel putin o jumatate de milion de proiectile.

Coreea de Nord poseda, de asemenea, rachete balistice, in special Scud cu raza mica de actiune, precum si Nodong, Musudan, Tapodong, cu raza medie de actiune. Aceste rachete pot fi folosite pentru un atac obisnuit, chimic sau nucleare in Peninsula coreena, dar si dincolo de ea.

Pe lista National Interest figureaza, totodata, fortele speciale, care numara, peste 200.000 de soldati si care pot indeplini misiuni impotriva obiectivelor sud-coreene si americane. In plus, Phenianul are capacitatea de a lansa atacuri cibernetice, desi de intensitate redusa.

National Interest crede ca nord-coreene pot utiliza inclusiv arme chimice, dar aceasta chestiune nu este confirmata din surse independente.