Se impune o analiza mai detaliata, dar rachetele lansate par sa fie anti-navale, o versiune modificata a rachetelor sol-sol KN-02, derivate din rachetele sovietice SS-21, care au o raza de actiune de 120 de kilometri, a declarat un responsabil al Coreei de Sud, citat de agentia Yonhap.

Seul a criticat aceste tiruri, calificate drept o grava provocare. Comunitatea internationala va decreta sanctiuni mult mai severe impotriva Phenianului pentru continuarea acestor provocari absurde, a declarat Min Hyun-Joo, purtator de cuvant al partidului la putere in Coreea de Sud, Saenuri.

Coreea de Nord nu va beneficia de nici o compensatie sau avantaj daca nu-si va schimba politicile promovate, inscriindu-le pe calea cea buna, a avertizat oficialul sud-corean. La Washington, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Darby Holladay, a aratat ca Statele Unite urmaresc situatia din Peninsula coreana si vor continua sa ceara Phenianului sa dea dovada de retinere si sa actioneze pentru ameliorarea relatiilor cu vecinii sai.