Existenta acestor experimente a fost dezvaluita de un transfug, care a asistat la 22 de asemenea incidende, informeaza agentia RBKm, citand publicatia The Telegraph. Potrivit relatarilor respectivului martor, detinutii politici sunt inchis, mai intai, in camere speciale de sticla, unde, ulterior, este pompat gaz.

In camerele de gazare, astfel de teste au fost efecutate, conform celor spuse de martor, inclusiv pe femei cu copii. Printre altele, acolo au decedat parintii, fiul si fiica martorului.

Un fost militar nord-corean a recunoscut ca  a participat la aceste experimente. Ele s-au desfasurat undeva pe coastele de nord ale Peninsulei coreene. Victimele erau copii cu probleme.

The Telegraph mentioneaza ca veridicitatea unor astfel de dezvaluiri este foarte greu de verificat, pentru ca, in afara declaratiilor unor martori oculari, nu exista alte dovezi. In context, se precizeaza ca SUA si regimul de la Phenian au semnat o noua strategie de prevenire a eventualei utilizari de catre Coreea de Nord a armei nucleare sau a oricaror alte tipuri de armament de distrugere in masa.