Operatiunea a avut loc in 23 martie. Rachetele testate au o raza de actiune de 500 de kilometri, fiecare cantarind aproximativ o tona. „Rachetele au doborat cu precizie tintele fixate”, au precizat respectivele surse sud-coreene.

Exercitiul s-a desfasurat in contextul manevrelor militare comune ale SUA si Coreei de Sud, privite de Phenian drept o amenintare la adresa securitatii sale. De mentionat ca, recent, pe teritoriul sud-coreean au fost depistate doua drone-spion nord-coreene, care fotografiau resedinta presedintelui sud-coreean din Seul si zonele invecinate.

Merita mentionat, de asemenea, ca intre Seul si Washington a existat un acord care limita dreptul sud-coreenilor de a produce rachete cu o raza de actiune mai mare de 180 de kilometri, document semnat in 1979. De atunci, autoritatile de la Seul au solicitat in repetate randuri Statelor Unite sa ridice aceste restrictii. Dar numai in 2012, cele doua parti au ajuns la o noua intelegere, care permite fabricarea pe teritoriul tarii de rachete balistice cu o raza de actiune de maxim 800 de kilometri.