Astfel, conform unor informații neoficiale, Ianukovici (63 de ani), care a fugit de la Kiev și a cerut azil politic în Rusia, ar fi suferit un atac de cord.

Citând o sursă anonimă, Moskovski Komsomoleț scrie că Ianukovici a fost spitalizat sub suspiciunea unui atac de cord, starea lui de sănătate fiind estimată drept 'gravă'.

Dar, până în prezent, informația nu a putut fi confirmată din surse oficiale, mai scrie cotidianul rus.

Speculațiile cu privire la starea de sănătate a lui Viktor Ianukovici, care face obiectul unui mandat de arestare emis de noile autorități ucrainene, s-au înmulți după 27 februarie, când a devenit cunoscut că s-a refugiat pe teritoriul Federației Ruse.

Președintele rus Vladimir Putin a dezmințit marți zvonurile cu privire la decesul lui Viktor Ianukovici, puse în circulație pe internet. 'După ce (Ianukovici) a venit pe teritoriul Federației Ruse, ne-am întâlnit o dată.

Aceasta a fost acum două zile. Era în stare bună de sănătate, ceea ce vă dorește și vouă', a declarat liderul rus unui grup de ziariști, într-o primă conferință de presă după evenimentele din Crimeea.

Putin a mai spus atunci că starea de sănătate a lui Ianukovici este într-atât de bună, încât 'el mai are timp să și răcească la funeraliile celor care propagă astfel de informații', amintește EFE.