La intrarea în sediul DNA, Cozmin Gușă i-a acuzat pe premierul Victor Ponta și pe deputatul PSD Sebastian Ghiță că doresc falimentarea postului Realitatea TV.

"Povestea legată de Realitatea TV și oamenii care sunt deranjați de Realitatea TV. Cei mai deranjați sunt cei doi parteneri de afaceri Victor Ponta și Sebastian Ghiță. Unul e supărat că este criticat tot timpul, mă refer la iresponsabilul vesel Victor Ponta, și celălalt, Sebastian Ghiță, este deranjat de faptul că trebuie să returneze foarte mulți bani către Realitatea TV și în același timp face foarte multe probleme Realității TV, ca să încerce să o aducă în faliment", a spus Cozmin Gușă.

El a negat că partenerul său de afaceri Maricel Păcuraru ar fi făcut ilegalități și consideră că în acest caz sunt doar "speculații făcute pe baza unui denunț calomnios".
În acest dosar au fost puse sub învinuire 12 persoane, printre care se află omul de afaceri Maricel Păcuraru, asociat al lui Cozmin Gușă și Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg.

Ei sunt acuzați că au derulat acțiuni infracționale pentru influențarea deciziilor în procedura insolvenței, în mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, în scopul influențării deciziilor referitoare la SC Realitatea Media SA și preluării controlului asupra acestei.

De asemenea, sunt urmăriți penal Daniela Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vîlsan, Tamara Bătrînache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe, Carmen Stăncescu, acuzați că s-au implicat în fapte care se circumscriu infracțiunilor de spălarea banilor, complicitate la înșelăciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicității, a participației improprii sau a tentativei, fals în înscrisuri sub semnătură privată.


Potrivit DNA, în cursul anilor 2011 și 2012, învinuiții — aparent acționari majoritari sau acționari minoritari — au derulat acțiuni infracționale pentru influențarea deciziilor în cadrul procedurii insolvenței, în mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, în scopul influențării deciziilor referitoare la SC Realitatea Media SA și preluării controlului asupra acesteia. "Scopul urmărit de fiecare dintre învinuiții din cauză a fost asigurarea controlului asupra deciziilor luate în cursul procedurii insolvenței, astfel încât să înscrie o sumă cât mai mare în tabelul creanțelor care determina schimbarea componenței Comitetului Creditorilor al societății aflate în insolvență și a numărului de membri", susțin procurorii.


DNA precizează că demersurile infracționale au fost derulate pe două paliere.  "Pe un palier, demersurile infracționale au fost derulate de un învinuit care, deși avea doar calitatea de persoană interpusă, s-a erijat în patron și a solicitat intrarea în insolvență. Apoi, folosindu-se de persoane juridice ori fizice interpuse, s-a erijat în creditor al SC Realitatea Media SA și, sub pretextul finanțării acesteia, prin mărirea succesivă a creanței (prin înscrieri de contracte de cesiune ori facturi fictive în contabilitate), a urmărit să se înscrie în tabelul definitiv al creanțelor cu 52% din totalul creanțelor și a urmărit înstrăinarea mărcilor Realitatea Media. Potrivit probelor administrate, suma inițială de 5.000.000 euro folosită pentru creditarea SC Realitatea Media SA provenea din evaziune fiscală sau din contracte fictive de împrumut", declară DNA.


Suma care face obiectul spălării de bani este de peste un milion de euro, precizeaza Agerpres in pagina electronica.