Anunţul a fost făcut de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu,  în cadrul ceremonialului organizat la statuia domnitorului “Mihai Viteazul” cu prilejul primei ediţii a manifestării dedicate domnitorului român. 

“Profit de Zilele 'Mihai Viteazul' pentru a face anunţul oficial că şi Craiova a intrat în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, aşa cum a fost Sibiul acum câţiva ani. Ştiu că va fi o competiţie dură. Până la acest moment au intrat în competiţie Timişoara, Iaşul, Cluj-Napoca, Aradul şi, începând de azi, şi Craiova, dar avem foarte multe argumente solide”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.
 
Primarul Craiovei a subliniat că această competiţie este de durată, însă orice efort şi orice investiţie în cultură merită, iar municipalitatea a început din acest an să mărească bugetul instituţiilor de cultură din Craiova. 
 
“Practic, titlul de Capitală Culturală Europeană pentru România va fi în anul 2021. Noi trebuie să fim gata cu dosarul şi va urma o etapă de preselecţie până în anul 2015, dar orice efort merită. Va trebui să facem investiţii mai mari în cultură şi am început deja: bugetul instituţiilor de cultură din Craiova a fost mărit începând din acest an şi, probabil, că va creşte, pentru că până la urmă orice investiţie pe care o facem în cultură nu este suficientă aşa cum ne-am dorit noi să fie, dar câştigând titlul de Capitală Culturală Europeană automat vom beneficia de alte fonduri din partea UE. Eu mă uit la Sibiu, ce s-a întâmplat după ce a obţinut acest titlu şi a fost un an de zile capitala întregii Europene, cum s-a transformat. Sibiul este transformat aproape în totalitate. Au fost investiţi foarte mulţi bani acolo de la Uniunea Europeană. Sigur că ne-am dori şi noi aceste câştiguri financiare, dar, înainte de toate, vrem să demonstrăm că într-adevăr merităm titlul de Capitală Culturală Europeană”, a mai afirmat primarul Craiovei, citată de pagina electronică a Agerpres.