Instituţia financiară, care anterior a efectuat un studiu în rândul clienţilor elveţieni pentru a înţelege modul în care aceştia se ocupă de educaţia financiară a copiilor, va pune în curând la dispoziţia părinţilor un pachet de servicii bancare care include un cont privat şi un cont de economii cu o dobândă de 5%, pe care copii cu o vârstă de până la 12 ani vor putea învăţa să îşi gestioneze banii de buzunar graţie unei puşculiţe digitale, scrie agerpres.

Puşculiţa, care vine în patru culori şi va avea forma tradiţională a unui mic porc, este conectată la două aplicaţii, una pentru copil şi ale pentru părinţi. Această puşculiţă permite copilului atât să depună micile sale economii cât şi să primească bani de buzunar prin virament în fiecare săptămână şi să urmărească evoluţia economiilor sale graţie aplicaţiei. Ulterior, copilul, împreună cu părinţii, poate să îşi stabilească obiectivele de economisire, de exemplu pentru cumpărarea unei biciclete, şi să vadă care este suma pe care trebuie să o strângă. Începând cu vârsta de şapte ani copilul poate beneficia şi de un card bancar împreună cu părinţii săi care vor fixa şi o limită pentru retragerile zilnice.

Aplicaţia pentru părinţi, care vor primi o alertă pentru fiecare cheltuială a copilului, le permite acestora să urmărească mişcările din cont, să efectueze depuneri pentru a recompensa copilul pentru îndeplinirea unor sarcini dar şi să facă retrageri din cont în cazul unor comportamente necorespunzătoare.

Studiul cu privire la banii de buzunar ai copiilor efectuat de Credit Suisse arată că educaţia financiară este o prioritate pentru părinţi, invers proporţional cu veniturile. Cu cât veniturile unei gospodării sunt mai limitate, cu atât este considerat mai important ca cei mici să înveţe să îşi gestioneze banii. De asemenea, studiul a identificat mai multe semne de întrebare, cu privire la transmiterea conceptului de valoare a banilor în rândul copiilor, într-o lume care nu mai este limitată doar la bancnote şi monede.