Doar 0,2% dintre persoanele care au aplicat pentru produs bancar pe Efin.ro s-au orientat către economisire, iar 0,8% către credite auto.

Dintre cei care au aplicat pentru un produs bancar pe www.Efin.ro în intervalul aprilie - iunie, 84,24% aveau deja credite în derulare, dar îşi achitau ratele la timp şi aproape 40% aveau o vechime în muncă între şase luni şi 3 ani.

Persoanele cu o vechime în muncă de peste 40 de ani s-au arătat a fi cel mai puţin mai puţin interesate de obţinerea unui produs bancar (11,92% ), spre deosebire de tinerii de 20-30 de ani care, în proporţie de 38,8%, au fost mai atraşi de instrumentele propuse de bănci, se arată într-un comunicat Efin.ro, remis luni AGERPRES.

Potrivit documentului, bărbaţii au fost mai interesaţi să achiziţioneze un produs bancar, comparativ cu femeile (54,20% faţă de 45,8%).

În legătură cu durata contractului de muncă, statisticile Efin.ro arată că 89,2% dintre solicitanţii de produse bancare erau angajaţi pe perioadă nedeterminată, 7,8% - pe perioadă determinată, iar 3% - nu avea contract de muncă.

Lansat în 2009, portalul financiar www.efin.ro promovează produsele şi serviciile oferite de instituţiile financiare persoanelor fizice, IMM-urilor şi companiilor. Efin.ro dispune de instrumente financiare pentru persoane fizice (Credit Scoring ) şi companii (RisCo), precum şi de posibilitatea de monitorizare a portofoliului de clienţi din punct de vedere al bonităţii financiare, privind comportamentul la plată şi juridic. Portalul financiar Efin.ro este administrat de Financial View Media Services SRL.