Creșterea PIB-ului SUA în al doilea trimestru al anului 2013 a fost de 2,5% (anualizat), potrivit Biroului de analiza economica al Ministerului de Comerț. Rezultatul este superior estimarii din luna iulie (1,7 %) și celui pentru primul trimestru - 1,1%.

PIB-ul nominal a ajuns la aproximativ 16.700 miliarde de dolari.

" PIB-ul este mai mare decât a fost vreodată înainte de criza financiară, înainte de cea mai adanca recesiune de dupa al doilea război mondia, pana la retrogradarea ratingului SUA, înainte de începerea crizei datoriilor din Europa ", trece in lista Financial Times. 

Dar, trebuie avut in vedere ca pe 31 iulie a fost modificata metodologia de calcul a PIB-ului in SUA, fiind incluse si activele necorporale precum cercetarea, proiectarea, drepturile de autor. 

Sectorul de consum a adăugat 1,2 puncte procentuale la creșterea PIB-ului, iar cheltuielile de consum au crescut cu 1,8%, datorită majorarii achizițiilor de bunuri de folosință îndelungată - masini si aparate de uz casnic.

Biroul a revizuit volumul exporturilor și a obtinut, de asemenea, o creștere record in ultimii doi ani - 8,6%  Pentru comparație, în primul trimestru, exporturile au scăzut cu 1,3 %.

Importurile au crescut mai lent (7%) și, ca urmare, deficitul comercial a fost mai mic decât se aștepta.

Statele Unite nu au avut de suferit de pe urma încetinirii ritmului de creștere pe piețele emergente, au comentat experții. S-a observat o creștere a investițiilor (contribuția la creșterea PIB a fost de 0,9 puncte procentuale) în special în sectorul energetic și cel al comunicațiilor.

Potrivit Fondului Monetar Internațional (FMI), reducerile dramatice ale bugetului SUA, care au început în 2013, vor diminua rata de creștere a PIB-ului SUA cu 1,75 puncte procentuale pana la sfârșitul anului 2013. Prognoza FMI - prevede o creștere de doar 1,9% în 2013 .