Ideea că fără o anumită formaţiune politică la guvernare nu există democraţie într-o ţară este una de neacceptat, a declarat vineri seara preşedintele PNL, Crin Antonescu, la Antena 3.

"Nu putem accepta ideea că dacă o anumită formaţiune politică - UDMR, PNL, cine vreţi dumneavoastră - nu e la guvernare, atunci în ţara aceea nu e democraţie. Într-o ţară nu e democraţie atunci când drepturile minorităţilor sunt încălcate, atunci când expresia politică a minorităţilor respective sau oricărui grup social nu se poate manifesta, atunci când votul cetăţenilor este măsluit sau este încălcat în fond, aşa cum s-a întâmplat cu domnul Traian Băsescu şi cu regimul lor de nu ştiu câte ori, dar teoria că dacă nu-i UDMR la guvernare, înseamnă că au o problemă maghiarii din România, este total falsă", a spus Crin Antonescu, citat de Agerpres.

Referindu-se la acordul politic semnat înainte de alegeri cu UDMR, preşedintele PNL a afirmat că documentul a fost încălcat din timpul campaniei electorale prin declaraţiile făcute la adresa sa de către liderul Kelemen Hunor, despre care a susţinut că ar fi făcut "propagandă" preşedintelui Traian Băsescu până în "ultimul ceas în campanie".

Crin Antonescu a mai spus că atitudinea sa faţă ce cetăţenii români de etnie maghiară este una deschisă, normală, şi că nu trebuie făcută o confuzie în ceea ce înseamnă confruntarea politică cu UDMR.