"Întrebarea-cheie a unui asemenea bilanţ este dacă PNL, aşa cum îl cunoaşte istoria, aşa cum îl cunosc românii, aşa cum l-am reconstruit, are aceeaşi identitate, are aceleaşi principii. Răspunsul meu este fără ezitare că da. Şi argumentele mele sunt următoarele: PNL a intrat şi funcţionează în USL ca într-o mare alianţă politică stângă-dreapta pe baza unei parităţi cantitative şi simbolice. Nicio secundă PNL nu a fost pus în poziţia de vioara a doua a acestei coaliţii, nici din punctul de vedere al aritmeticii, nici din punctul de vedere al atitudinii, nici din punctul de vedere al percepţiei partenerilor noştri, nici din punctul de vedere al alegătorilor, care au crezut şi cred în proiectele noastre şi în proiectele noastre în cadrul USL", a spus Crin Antonescu, prezentând raportul de activitate.

El a afirmat că cea mai importată bătălie pe care PNL a trebuit să o ducă în această perioadă nu a fost cea împotriva preşedintelui Traian Băsescu, ci lupta pentru păstrarea identităţii şi a principiilor, scrie Agerpres.

Liberalii s-au reunit sâmbătă la Palatul Parlamentului într-un Congres ordinar, în care urmează să îşi aleagă preşedintele şi echipa de conducere.